Skip to content

Spatadertherapie

Stel je vraag of verzoek.

Even een snel lesje over bloedvaten:

Aders vervoeren gebruikt bloed naar het hart toe, ze staan minder onder druk en daarom is de wand iets dunner. Het bloed in aders moet tegen de zwaartekracht in naar boven stromen en daarom hebben ze op een aantal plaatsen kleppen die ervoor zorgen dat het bloed niet terug stroomt. De pompkracht van het hart is in dit geval niet voldoende, vooral in de be-nen niet. Daarom trekken de spieren zich samen om zo het bloed omhoog te stuwen. Dit zijn spierpompen.

Haarvaten zijn het uiterste en dunste deel van het bloedvaten-netwerk. Ze maken het mogelijk om zuurstof en voedingsstoffen af te geven naar spieren en weefsels maar ook het opnemen en afvoeren van afvalstoffen.

Als de spierpompen in de benen te slap worden en niet meer goed kunnen pompen wordt het bloed niet meer voldoende naar boven gestuwd. Als dan de kleppen ook nog verslappen, hoopt het bloed zich op en ontstaan spataderen. Logisch!!!

Door de spieren en de aderen in de benen met de goede techniek te masseren versterk je de spieren en het bindweefsel zodat we weer een zo optimaal mogelijke situatie krijgen. Meestal is een operatie of steunkousen dan niet meer nodig. Oud, opgehoopt bloed wordt afgevoerd en vers bloed kan weer door je aderen stromen.

Tijdens de behandeling nemen we je voedingsgewoontes door en leer ik je een paar oe-feningen zodat je thuis ook zelf aan de slag kunt.

Als je last hebt van de volgende symptomen zou je wellicht in aanmerking kunnen komen voor de behandeling…ader shiatsu.

  • Zware, vermoeide en warme benen
  • Jeuk
  • Gespannen of trillend gevoel in de benen
  • Krampen
  • Trekkende of stekende pijnen

Als je al langer spataders hebt:

  • Vocht rond enkels of onderbeen
  • Huiduitslag
  • Verkleuring of verharding van de huid
  • Ontsteking of Open been (dit vergt een iets andere aanpak, maar schroom niet te bellen)

De therapie bestaat uit 6 behandelingen die wekelijks worden gegeven, daarna maken we samen een vervolg behandelplan om tot zo optimaal mogelijk blijvend resultaat t komen.

De behandelingen worden meestal voor 80% vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Controleer of je voldoende verzekerd bent op

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/shiatsu-therapie#vergoedingen